Premier League på Amazon Prime?

Amazon.com planlægger eftersigende at byde på rettighederne til den engelske Premier League (PL) i den kommende budrunde for de næste sæsoner.

I første omgang er rettighederne umiddelbart fokuseret omkring Amazons sats på det engelske marked, så danske PL-interesserede Amazon-brugere skal ikke sætte næsen op efter bold foreløbigt – men hvem ved, da det endnu er på rygtebasis.

Sats på sport

Amazon ser sportsbegivenheder som amerikansk fodbold, tennis og fodboldkampe som en måde at få flere brugere på Prime og i sidste ende konvertere dem til loyale kunder – ikke kun på Prime Video, men også på Amazons indkøbsplatform.

Premier Leagues live-rettigheder gik for astronomiske 5,1 milliarder pund (ca. 37 mia. kroner) i 2015, efter at tv-selskaberne Sky og BT bød på tre sæsoners rettigheder og delte dem mellem de to mediegiganter.

Ed Woodward, vicedirektør i Manchester United, forudsagde allerede i september 2017, at han forventede bud fra en af de store digitale giganter – udover Amazon blev Facebook også nævnt som mulig arvtager. Facebook har tidligere forsøgt at få fat på indisk cricket!, men PL-rettigheder vil være en markant større fisk.

PL-rettighederne er delt op i syv pakker, som varierer fra 20 til 32 kampe – rygtet går på, at Amazon byder på en af de mindre pakker.

Ifølge en kilder tæt på Amazon er buddet på PL-rettigheder et led i en bredere strategi, der omhandler at bringe mere sportsindhold til sine globale kunder (forhåbentlig inklusive danske).

Hvis Premier League bliver indlemmet i Amazon-pakken, kan vi som forbrugere sandsynligvis forvente en prisstigning eller en opdeling i contentpakker.

Hverken Amazon eller Premier League har kommenteret på rygterne.

Kilde: Mirror.co.uk, independent.co.uk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s